Topp tre SEO faktorer for å rangere høyt i Google

Lurer du på hvilke SEO faktorer som påvirker din plassering i søkeresultatene til Google? SEO faktorer endrer seg stadig og det kan være vanskelig å følge med på den siste utviklingen. Det er allikevel helt avgjørende at du forstår deg på disse faktorene for å få organisk trafikk til ditt nettsted.  

Søkemotoroptimalisering sørger for at du får mer og mer trafikk til ditt nettsted over tid, som betyr flere potensielle kunder og salg. Uten ordentlig SEO vil ikke søkere finne nettstedet ditt. 

SEO faktorer for å rangere høyt i Google | Illeris AS

SEO faktor #1 – innhold 

SEO innhold referer til å lage tekster og overskrifter som hjelper nettsiden din med å rangere høyt i søkemotorer. Det inkluderer alt å gjøre med skriving og strukturering av innhold på nettstedet ditt. Det er to hovedelementer du må ha i bakhodet for å produsere innhold som vil forbedre din plassering i søkemotorer: søkeord og nettstedstruktur. 

At innholdet ditt er optimalisert i forhold til søkemotorer er helt avgjørende for å oppnå en god plassering i Google eller Bing. Google er regelmessig innom nettsiden din og leser innholdet ditt og avgjør om det er relevant i forhold til hva du ønsker å rangere for. 

Søkeord 

Søkeord er i utgangspunktet ord og begreper potensielle søkere vil bruke dersom de søker etter dine produkter/tjenester. Din jobb er å inkludere dette på en balansert måte utover siden din. Hver underside vil ha forskjellige søkeord avhengig av hvilken tjeneste/produkt siden handler om. 

Før du begynner å skrive teksten til en av sidene dine er det anbefalt at du gjør litt «research» om emnet først. På den måten vil du ha en oversikt over begrepene folk bruker for å finne siden din. Denne oversikten vil fungere som en guide for skriving av innholdet ditt, sånn at du inkluderer nok søkeord og relevante begreper. 

Nettsidestruktur 

Det andre viktige aspektet ved SEO innhold er strukturen på nettsiden din. En god struktur hjelper Google å «forstå» nettstedet ditt. 

Måten nettstedet ditt er strukturert på gir Google betydelige ledetråder om hvor du kan finne det viktigste innholdet. Med andre ord, nettstedets struktur avgjør om en søkemotor forstår hva nettstedet ditt handler om, og hvor lett det er å «indeksere» innhold som er relevant for nettstedets formål og intensjon. En god nettstedstruktur vil derfor føre til en høyere rangering i Google. 

SEO faktor #2 – metabeskrivelse 

Metabeskrivelsen er en tekst med opptil 155 tegn som oppsummerer innholdet på siden din. Søkemotorer viser metabeskrivelsen din i søkeresultatene når den søkte frasen samsvarer med metabeskrivelsen. 

Hensikten med en metabeskrivelse for siden din er enkel: å få noen som søker på Google til å klikke på lenken din. Med andre ord er metabeskrivelsen der for å generer klikk fra søkemotorer. 

Søkemotorer sier at det ikke er noen direkte rangeringsfordel med en god metabeskrivelse. Allikevel står den for en «indirekte faktor»: Google bruker klikkfrekvens (CTR) som en SEO faktor. Hvis flere klikker på resultatet ditt, anser Google deg som et godt resultat og som vil føre deg oppover. 

SEO faktor #3 – ytelse 

Det er flere faktorer som går under begrepet «ytelse», men hovedsakelig er det snakk om hastighet og at nettsiden fungerer som den skal. Nettstedets hastighet påvirker SEO på mange måter. 

Du kan bruke hundrevis av timer eller tusenvis av kroner på å sørge for at nettstedet ditt fungerer bra, har en flott struktur og inkluderer fantastisk målrettet og relevant innhold. Men om nettstedet ditt bruker mer enn fem sekunder på å laste inn, har du allerede tapt flere besøkende. En rapport fra Google i 2006 viser til at nettsider som bruker mer enn 2 sekunder på lastetid vil ha redusert trafikk og inntekt med hele 20 prosent. 

På mobil er nettstedets hastighet et enda større problem. Ifølge undersøkelser fra Google tar det gjennomsnittlig 15 sekunder å laste en nettside, mens folk forventer at det skal laste på under tre sekunder før de vurderer å forlate nettstedet. Hvert sekund teller ettersom konverteringene faller kraftig med hvert sekund. 

Google har sagt gang på gang at en god hastighet på nettsiden hjelper deg med å rangere bedre. 

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.