Nettsidestatistikk er viktig

Hva er nettsidestatistikk? 

Nettsidestatistikk er målinger og analyser av data fra ditt nettsted for å få en forståelse av brukeratferden på tvers av dine nettsider. Plattformer for dette måler aktivitet og adferd på et nettsted, som for eksempel: hvor mange brukere som besøker nettstedet ditt og hvor lenge de blir værende.

Bedrifter bruker nettsidestatistikk for å måle resultatene på nettstedet og for å se på viktige resultatindikatorer som driver deres virksomhet, sånn som hvor mange besøkende som utgjør et kjøp eller hvor mange som sender en melding. 

Nettsidestatistikk er vitkig, men hva er det? | Illeris AS

Hvorfor er det så viktig? 

Nettsideanalyser gir innsikt og data som kan brukes til å skape en bedre brukeropplevelse for besøkende på nettstedet ditt. Å forstå kundeadferden er også nøkkelen til å optimalisere et nettsted for viktig konverteringsmålinger. For eksempel vil en webanalyse vise de mest populære sidene på nettstedet ditt eller de mest populære produktene. 

Med en ordentlig analyse kan du også spore effektiviteten av dine markedsføringstiltak for å informere om hva som fungerer og hva som ikke fungerer. 

Hvordan fungerer det? 

De fleste analyseverktøyene «tagger» websidene dine ved å sette inn et kodestykke på nettsiden din. Ved hjelp av denne lille koden teller analyseverktøy hver gang siden får en besøkende eller et klikk på en lenke. Taggen kan også samle annen informasjon som hvilken enhet de bruker, hva slags nettleser de bruker og geografisk plassering. 

Du kan også bruke informasjonskapsler for å spore individuelle økter, slik at du kan se gjentatte besøk fra den samme leseren. 

Konklusjon 

Det viktigste å huske på når det gjelder nettsidestatistikk er at det ikke blir glemt, samt sørge for at det er riktig konfigurert. Selv om du har det riktig konfigurert og du samler inn data, blir ikke jobben gjort av seg selv. Du må forstå deg på dataene ved å se hva som er viktig for akkurat din virksomhet, samt lage rapporter som viser til hva dataen faktisk forteller deg.

Illeris AS har god kompetanse når det kommer til analysering av webdata. Ta kontakt om du skulle trenge hjelp.

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.