Fremtidige nettbutikk trender

Har du bestemt deg for å ta del i nettbutikksrevolusjonen? Da er viktig at du følger nettbutikk trender sånn at din nettbutikk kan fortsette å vokse.

Bedrifter som tar i bruk nettbutikk trender opplever rask vekst. I 2017 ble det estimert 1,6 milliarder kjøpere på nett. Antallet forventes å øke til hele 2,14 milliarder innen 2021. 

Forbered deg på den spennende framtiden for netthandel ved å implementere nettbutikk trender for 2019.  

Nettbutikk trender du må følge | Innlegg hos Illeris AS

Tilpasning og kundetilknytning 

Sammenlignet med tradisjonell detaljhandel, mangler netthandel den personlige biten, interaksjonen mellom ansikt til ansikt. Nettbutikker har ikke en ansatt som kan anbefale produkter basert på dine interesser, smak og preferanser. 

For å etterligne denne opplevelsen, utnytter netthandelbedrifter tilpasningsmuligheter gjennom shoppingreisen. På samme måte som nettbaserte kursleverandører erstatter behovet for personlig undervisning, erstatter netthandel behovet for butikkopplevelser fra en fysisk butikk. 

Ved å bruke personlige online data som søk, sidebesøk og kjøpshistorikk, forvandler merkevarer nettbutikkene sine til å best betjene deres kunders behov og interesser. Hvis du logger deg inn på f.eks. Zalando, finner du anbefalte produkter basert på tidligere kjøp. Du kan forvente at flere merker vil følge trender som dette, ettersom teknologien for å implementere slike funksjoner bare blir enklere. 

AI assistenter og chatbots 

I 2019 har roboter invadert netthandel. Vi snakker da om «chatbots» og kunstig intelligens (AI) designet for å forbedre en kundes samlede handleopplevelse. 

En AI-assistent kan håndtere en rekke oppgaver som vanligvis er tildelt et menneske, for eksempel administrere inventar eller håndtere henvendelser. Disse digitale assistentene utfører forskjellige prosesser og frigjør tid, slik at du kan fokusere på andre aspekter ved å drive virksomheten din. 

For eksempel kan chatbots oppfylle en rekke kundeservicebehov, fra å svare på spørsmål om et produkt til å diskutere en klage. AI og chatbots lærer også av kundesamtaler og utvikler seg for å bedre hjelpe deg med en brukers personlige netthandelsopplevelse. 

B2B netthandel eksploderer 

Hvem sa at netthandel bare handler om B2C merker? B2B selskaper utnytter også de kommende e-handelstrendene. Det er til og med anslått at salget av B2B-e-handel vil øke over hele verden til ca. 66 milliarder kroner innen 2021. 

I en undersøkelse av 500 B2B organisasjoner fant «BigCommerce» at 80 prosent godtok bestillinger og betaling via deres hjemmeside, noe som ytterligere beviser veksten av netthandel i B2B næringer

Interaktive produktvisualisering

Vi har alle nølt med å trykke på «kjøp» knappen når du handler på nettet. Før du legger inn betalingsinformasjonen din, begynner du å tenke på: 

  • Er dette det riktige produktet for meg? 
  • Kvalitet eller «knock-off»? 

Som et resultat har vi et sterkt behov for å samhandle med et produkt før vi forplikter oss til et kjøp. Anmeldelser og trender er ikke alltid nok til å overbevise deg. For mange er behovet for å føle og holde produktet i våre hender fortsatt nødvendig før du gjør et kjøp. 

Selv om vi en gang var fornøyd med høykvalitetsbilder av produkter, lar dagens teknologi oss bruke 3D avbildning og andre funksjoner som lar deg samhandle med produktet. 

Selv produktvideoer for nettbutikker har utviklet seg til å være mer engasjerende. Det som en gang var en helt vanlig produktvideo, har forvandlet seg til en oppslukende 360 graders online shoppingopplevelse. 

Målet med interaktiv produktvisualisering er å skape den håndfaste opplevelsen kun fysiske butikker tilbyr. Dette har vist seg å fungere og lindrer brukeren fra å nøle før de kjøper. 

Converse tilbyr for eksempel muligheten for kunder å tilpasse skoene sine på nettet. Gjennom denne prosessen bygger brukerne sitt eget design gjennom å vri, bla og zoome inn på skoen. Før kundene sender inn bestillingen, har de full tillit til at de har bygget den eksakte skoen de ønsker, takket være den interaktive prosessen. 

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.