Lage nettside? Her er noen tips du bør inkludere i prosessen

Har du kommet til beslutningen at bedriften din må lage nettside eller oppgradere den du allerede har? Det kan virke enkelt fordi et raskt Google søk vil gi deg hundrevis av selskaper som tilbyr enkle webløsninger. Men vent litt, er det virkelig så enkelt? Kan et hvilket som helst selskap gjøre en god jobb for deg? Hvordan vet du at du vil motta kvalitetsarbeid? Hvor mye skal du betale og hvor lang tid vil utviklingen ta? Dette er spørsmål, blant mange andre, som må besvares før du tar en beslutning.

Lage nettside? Her en noen tips du bør inkludere i prosessen

Hva trenger du for å lage nettside?

Webdesign er mer enn å ha en adresse som angir navn og virksomhet. Det er mer enn å vise tjenestene du tilbyr og etterlate kontaktinformasjon for potensielle kunder. Webdesign innebærer å bygge et unikt grensesnitt som knytter kunden til produktene dine og motivere dem til å samarbeide med deg. Nettsiden skal gi en praktisk og tydelig måte for kunden å kjøpe varene dine eller bestille tjenestene dine.

For å forstå nøyaktig hva du trenger, kan du begynne med å evaluere forretningsprosessen og strukturen til din virksomhet. På den måten vil du fort finne ut av hva slags funksjoner du trenger og hvilke funksjoner du ikke trenger. Dersom du kontakter en webdesigner og alt vet hva du trenger, kan både pris og utviklingsprosessen gå ned.

Hva koster det å lage nettside?

Ulike utviklere vil gi et bredt spekter av pristilbud for nøyaktig samme jobb. Mange virksomheter gjør feilen ved å velge det laveste tallet. Imidlertid gjelder det gamle ordtaket om at «billig er dyrt» også direkte for webdesignere. Avgjørende elementer som kvalitet på nettstedet, funksjoner og leveringstid vil bli påvirket av et lavbudsfirma. Et selskap med kompetanse som har investert i passende verktøy, vil kun bruke tid og ressurser der avkastningen er i samsvar.

Vær forberedt på å betale riktig beløp for et kvalitetsprodukt. Be om tilbud fra forskjellige utviklere og sammenlign prisene deres basert på funksjonene som tilbys. Vurder kvaliteten på kundebehandling, tilgjengelighet og rykte til selskapet. Aldri ofre kvalitet på grunn av penger.

Gjør deg klar for åpen kommunikasjon

En godt utviklet nettløsning er ikke klar som en skjorte eller en pizza. Det krever omfattende konsultasjon mellom utvikler og eier. Under planleggingen må det være rom for kontinuerlig dialog slik at alle faser i utviklingen blir diskutert og det endelige produktet er behagelig for både eieren og utvikleren. Åpen kommunikasjon lar deg justere dine krav og forventinger basert på resultatet av utviklingsprosessen. Uten kommunikasjon vil ikke utvikleren levere produktet du ønsker, og det kan føre til unødvendige revisjoner som vil forsinke lanseringen.

Webutvikling er et partnerskap

Et godt utviklet nettsted krever innspill fra både eier og utvikler. Det at du ansetter en webdesigner og har betalt en sum betyr ikke at du ganske enkelt vil få et ferdig produkt uten noe arbeid. Mens utvikler gjør den tekniske biten, vil du gi veibeskrivelse fra trinn til trinn. Behovet for partnerskap er grunnen til at kommunikasjon er så viktig. Uten et godt samarbeid vil du aldri motta det resultatet du ønsker.

Be om referanser

Webdesigner, som mange andre uavhengige entreprenører, ønsker alltid å sikre jobben ved å love alt kunden ber om. For å fastslå kvaliteten på produktene eller tjenestene til selskapet, anbefales det å lese anmeldelser eller kontakte en tidligere kunde for å finne ut om opplevelsen deres var positiv.

Kvaliteten på webdesigneren du ansetter vil bestemme verdien av produktet du får. Se alltid etter erfarne team som konsekvent har produsert funksjonelle løsninger for en rekke kunder.

Er du på utkikk etter en webdesigner? Her hos Illeris AS er vår første prioritet at du som kunde alltid er fornøyd. Vi har høy kompetanse og god erfaring med å lage nettsider. Ta kontakt for en prat!

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.