Hvorfor du trenger SEO

De fleste bransjer og bedrifter vet at de trenger SEO, men hva slags verdi gir det egentlig til bedriften? Som du har lest på nett vil SEO forbedre rangeringen din i Google sine søkeresultater, men hvorfor er egentlig SEO så viktig?

I dette innlegget gir vi deg 6 gode grunner til hvorfor du bør ta SEO seriøst uansett hvilken bransje du befinner deg i.

6 gode grunner til hvorfor du trenger SEO

Organisk søk er ofte den primære kilden til nettsidetrafikk

Organisk søk er en stor del av de fleste virksomheters inngående trafikk og for de fleste den kanalen som generer best resultat.

Google er den mest besøkte nettsiden i verden. Vi vet at et klart flertall av verdens befolkning som har tilgang til internett, besøker Google minst en gang om dagen for å få informasjon eller søke etter produkter og tjenester.

Å være synlig som en pålitelig ressurs i Google vil alltid fungere i bedriftens favør.

Hvorfor du trenger SEO og hva gjør det så viktig | Illeris

SEO bygger tillitt og troverdighet

Målet med enhver SEO strategi er å etablere et sterkt grunnlag i form av et moderne nettsted med en ren og effektiv brukeropplevelse. Det inngår mange elementer for å etablere autoritet for søkemotorer. Noen av faktorene er:

  • Lav lastetid
  • God brukeropplevelse
  • God bruk av søkeord og søkebegreper
  • Domene autoritet
  • Bilder og ALT-tekst

Bare for å nevne noen hovedfaktorer.

Å etablere autoritet for din bedrift krever tålmodighet, innsats og engasjement, men også at du tilbyr et verdifullt kvalitetsprodukt eller en tjeneste kunder kan stole på.

God SEO betyr også en bedre brukeropplevelse

Enhver bedrift ønsker en bedre rangering og maksimal synlighet i Google. De færreste er klar over hvor mye brukeropplevelse faktisk påvirker resultatet ditt.

Google har lært hvordan man tolker en gunstig eller ugunstig brukeropplevelse, og en positiv brukeropplevelse har blitt et sentralt element for suksessen til et nettsted.

Enkelt forklart vet kundene hva de vil ha. Hvis de ikke kan enkelt finne det på nettsiden din vil det være et problem og ytelsen vil lide.

En god SEO strategi innebærer å tilby en positiv brukeropplevelse og utnytte det til å fungere i bedriftens favør.

SEO formelen for suksess endres kontinuerlig

Det er en god ide å implementere gode SEO strategier til nettstedet ditt, men hvis det er en kortsiktig plan vil rangeringen din lide. Dette er fordi Google sin algoritme for god SEO er i konstant endring.

Måten søkeverden utvikler seg krever kontinuerlig overvåking av endringer for å ligge foran konkurransen og forhåpentligvis på side 1.

Å være proaktiv og overvåke for store endringer vil alltid være en fordel for bedriften din.

Vi vet at Google gjør tusenvis av endringer i året. Faller du for langt bak, vil det være ekstremt vanskelig og tidkrevende å komme tilbake igjen.

SEO er en langsiktig strategi

SEO vil ha en merkbar innvirkning på bedriften din i løpet av det første året, og mange av disse handlingene vil ha en innvirkning som varer flere år i fremtiden.

Når markedet utvikler seg er det viktig å følge trender og endringer nøye. Selv på et nettsted som ikke har noen langsiktig SEO strategi vil du kunne se forbedringer over tid, så lenge du har en god brukeropplevelse med troverdig innhold.

Hvis du ikke er på side 1, vinner du ikke klikk

Det er ingen hemmelighet i SEO verden at hvis du ikke er på side 1, generer du ikke mye trafikk. En fersk undersøkelse viser at de tre første organiske resultatene i et søk får omtrent 40 prosent av alle klikk.

 

Vi håper du lærte noe nytt om SEO og fikk en bedre forståelse for hvorfor du trenger SEO. Dersom du skulle trenge hjelp med SEO eller ønsker en gratis vurdering av nettstedet ditt, ta kontakt med oss.

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.