Hva koster en hjemmeside?

Når folk kontakter oss for hjelp med et nettsted eller blogg har de ett hovedspørsmål: Hva koster en hjemmeside?

Det er egentlig en veldig logisk ting å spørre om. De av oss som ikke er stinn av gryn eller har en uendelig sum av penger, vil alltid føle at pengene bør brukes på det smarteste alternativet. Vi er spesielt forsiktige når det gjelder å betale for noe immaterielt som et nettsted – du kan neppe holde det i hånden, så hvor mye er det egentlig verdt? 

Kostnaden for en hjemmeside varierer veldig. Du kan be om tilbud fra 10 forskjellige mediebyråer og motta 10 helt forskjellige kostnader, alt fra noen tusenlapper til flere hundre tusen. Hvordan kan du da bestemme hvilket beløp du er villig til å betale? 

Hva koster en hjemmeside? - Innlegg hos illerisWeb

Faktorer som påvirker prisen for en hjemmeside 

1. Komponentene og funksjonene du trenger

Anta aldri at behovene dine er «enkle», eller at de skal være billigere enn en designers standardpris. Noen ting ser lett ut, men er veldig kompliserte, mens andre ting virker som en stor avtale, men er veldig enkelt å implementere. Nettstedet ditt kan bare bestå av en enkelt side, men det betyr ikke at det automatisk blir billigere enn en med 5 eller 100 sider. 

Saken er at designere ikke alltid koster den tiden det tar. Legen din kan sy et kutt på 10 minutter, men det betyr ikke at det ikke krever kunnskap, dyktighet og presisjon. På samme måte har vi brukt betydelig tid på å lære oss å gjøre det vi gjør. 

2. Din designer eller utviklers ferdighetsnivå 

Ja, du kan få et nettsted for 1 500kr. Nei, det vil ikke være av den samme kvaliteten som et nettsted som koster 15 000kr. Det er som forskjellen mellom en sykkel og en Lexus. Begge vil komme deg dit du trenger å gå, men den ene er definitivt bedre enn den andre. Designere som tar bedre betalt, gir deg ekspertise du ikke finner til rimelige priser – og i de fleste tilfeller vil fordelen definitivt oppveie de ekstra kostnadene. Hvis du automatisk velger det billigste alternativer, risikerer du å ansette en designer som rett og slett suger. Ikke si at vi ikke advarte deg! 

Så hvor mye skal jeg betale? 

Her er noen spørsmål du kan stille deg selv før du bestemmer deg for et budsjett. 

Hvor viktig er det å ha et nettsted for virksomheten min? Tross alt lever vi i det 21. århundre, og over 60% av forbrukere utforsker produkter og tjenester på nettet før de gjør et kjøp. Hvis selskapet ditt ikke har en hjemmeside, uansett hva du gjør eller hvor mange ansatte du har, går du glipp av noe så revolusjonerende som markedsføring i seg selv. Når det er sagt, å ha en stygg eller utdatert hjemmeside vil neppe hjelpe deg mye. Det er lett å fortelle deg selv at enhver tilstedeværelse på nettet er bedre enn ingen. Allikevel kan du absolutt miste potensielle kunder hvis de oppfatter merkevaren din som utdatert. 

Hva gjør nettstedet mitt egentlig for min virksomhet? Bruker folk nettstedet ditt for å lære om hva du tilbyr? Gjøre avtaler? Kjøpe produkter? Finne telefonnummer? To viktige punkter her er: 

  1. Hvis hjemmesiden din ikke fører til MER virksomhet, er det et problem. Og det er ikke fordi nettet ikke fungerer – det er fordi hjemmesiden din ikke gjør det. 
  2. Hvis hjemmesiden din fører til mer virksomhet, er det på tide å spørre deg selv hva som kan bidra til å øke konverteringsfrekvensen eller gjøre ting enklere for klienter og kunder. 

Hva trenger virksomheten min?

Vi har snakket med bedriftseiere som er besatt av ting som rett og slett ikke betyr noe. De må absolutt ha en meny som dukker opp på en bestemt måtem Mens de bekymrer seg for alle disse detaljene, er faktum at halvparten av besøkende aldri klikker seg videre på hjemmesiden i utgangspunktet. Hvis du ikke er sikker på hva bedriften din trenger, er det på tide å konsultere med noen som gjør det. 

Vi håper dette innlegget ga deg litt mer hjelp for å avgjøre hvilken pris om er riktig for deg. Om du trenger hjelp til å finne ut av hva slags funksjoner du trenger, eller rett og slett hva en hjemmeside koster, ta kontakt med oss. 

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.