Hva er digital markedsføring?

Vi har flere blogginnlegg om digitale markedsføringstrender som viser de nyeste innovasjonene, men la oss gå tilbake til det grunnleggende for å definere: “Hva er digital markedsføring?”. Dette er viktig fordi en enkel gruppe i næringslivet, spesielt de mer tradisjonelle markedsførerne eller bedriftseiere, misforstår betydningen av «digitalt» som et nettsted eller deres facebook-side. 

Digital markedsføring er mye mer enn bare «en webside» eller en «Facebook-side». 

Hva er digital markedsføring og hvordan fungerer det?

De 5D’ene for digital markedsføring 

For å forstå viktigheten av digital markedsføring for fremtiden i en hvilken som helst virksomhet, er det nyttig å tenke på hvilke interaksjoner vi trenger å forstå og administrere. Digital markedsføring handler i dag om mye mer enn nettsted eller e-post… Det innebærer å håndtere å utnytte disse 5D’ene: 

Digitale enheter – publikum opplever merker når de samhandler med forretningsnettsteder og mobilapper vanligvis gjennom en kombinasjon av tilkoblede enheter, inkludert smarttelefoner, nettbrett stasjonære datamaskiner, TV-er og spillenheter. 

Digitale plattformer – de fleste interaksjoner på disse enhetene er gjennom en nettleser eller apper fra de største plattformene eller tjenestene, det vil si Facebook (og Instagram), Google (og Youtube), Twitter og LinkedIn

Digitale medier – forskjellige kommunikasjonskanaler for å nå og engasjere publikum, inkludert reklame, e-post og meldinger, søkemotorer og sosiale nettverk. 

Digital data – innsikten virksomheten samler om publikumsprofilene og deres samhandling med virksomheter, som nå må beskyttes av loven i de fleste land. 

Digital teknologi – markedsføringsteknologien som virksomheter bruker for å lage interaktive opplevelser fra nettstedet og mobilapper til kiosker og e-postkampanjer. 

Definere digital markedsføring 

Bruken av internett, andre digitale medier og teknologier for å støtte «moderne markedsføring» har gitt oss et forvirrende utvalg av etiketter skapt av både akademikere og fagpersoner. Det har blitt kalt digital markedsføring, internettmarkedsføring, e-markedsføring og nettmarkedsføring, og disse alternative navnene har variert gjennom tid… 

Digital markedsføring er det begrepet som brukes mest i dag. 

Kokt ned til sin enkleste form, er digital markedsføring definert som: «Å oppnå markedsføringsmål gjennom anvendelse av digitale teknologier og medier».  

La oss utvide definisjonen av digital markedsføring for å forklare videre at digital markedsføring i praksis inkluderer å håndtere forskjellige former for tilstedeværelse på internett, for eksempel nettsteder, mobilapper og sosiale medier. Dette er i forbindelse med online kommunikasjonsteknikker inkludert søkemotormarkedsføring, markedsføring på sosiale medier, annonsering på nettet, markedsføring via e-post og partnerskap med andre merker. 

Hvis vi sammenligner vår definisjon mot andre selskapers definisjon av digital markedsføring, kan vi se at det ofte er fokus på markedsføring av produkter og tjenester ved bruk av digitale medier, i stedet for en mer helhetlig definisjon som dekker kundeopplevelser, utvikling av forhold og understreker viktigheten av flerkanalintegrasjon.   

Rollen til digitale plattformer i å støtte flerkanalmarkedsføring er en viktig komponent i digital markedsføring, men blir ofte glemt. På mange måter trekker dette frem hvor viktig det er å bryte ned forskjellen mellom digitale og tradisjonelle markedsføringsstrategier. Online kanaler kan også styres for å støtte hele kjøpsprosessen fra forhåndssalg til salg og videreutvikling av kundeforhold. 

 

Konklusjon 

Så hva er digital markedsføring? Digital markedsføring handler om å bruke digital teknologi for å oppnå markedsføringsmål. Det er ikke noe vesentlig behov for at digital markedsføring alltid skal være adskilt fra markedsføringsavdelingen som helhet, ettersom målene for begge er de samme.  

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.