Hva du må tenke på når du skal opprette en nettbutikk

Siden 1990 tallet, da de første storskala nettbutikkene som Amazon og eBay ble grunnlagt, har det blitt veldig tydelig at internett er en kraftig og effektiv salgskanal for bedrifter. Det er svært mange som i ettertid har forsøkt å hoppe på «nettbutikk-toget». I dette innlegget kan du lese om noen viktige punkter du må ha i bakhodet før du skal opprette en nettbutikk.

Det er hundrevis av nettsteder som tilbyr deg å kunne sette opp egne tilpassede nettbutikker og dra nytte av den enorme veksten i antall forbrukere som kjøper varer og tjenester på nettet.

Opprette en nettbutikk? Ikke glem disse detaljene - Illeris AS

Produkter

Produktene du velger å selge på nettet er en nøkkelfaktor du bør ta hensyn til når du skal opprette en nettbutikk. Ikke alle produkter eller tjenester du selger «offline» fungerer like bra på nettet. Det er derfor veldig viktig at du tenker hardt og lenge på om dine produkter eller tjenester er noe som vil slå an på nett.

For eksempel kan du velge å bare selge et segment av produktene dine som appellerer til kundene dine som er tekniske. Uansett hvilke produkter du velger, må du huske å overvåke aktivitetene fra besøkende og endre listede produkter slik at de passer til deres preferanser og online «shoppingmønster».

Priser

Måten du priser produktene som er oppført i nettbutikken din er veldig viktig. I motsetning til varer som vises i din fysiske butikk, må du for eksempel inkludere leveringskostnader.

For å løse dette kan du ta i bruk forskjellige prisstrategier som kan hjelpe deg med å konvertere de som besøker nettbutikken din. Noen kunder tilbyr for eksempel gratis frakt til kundene sine for å gjøre produktene deres mer attraktive.

Husk at hvis du velger å gjøre dette, må du sørge for at prisen på produktet ditt uten fraktkostnad fremdeles lar deg oppnå en god fortjenestemargin på hvert salg.

Du kan også tilby verdiøkende tjenester til produktene dine ved for eksempel å tilby raskere levering enn konkurrentene.

Trafikk og besøkende

Mange nettbutikkeiere kan raskt miste motivasjonen etter de har opprettet en nettbutikk. De merker at de ikke får nok trafikk eller besøkende. Før du setter opp nettbutikken din, bør du tenke gjennom hvordan du vil bevisstgjøre kundene dine, slik at de besøker nettbutikken din og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Du bør oppmuntre dine nåværende kunder til å besøke nettbutikken din ved å lansere spesielle kampanjer og rabatter til kunder som kjøper produkter eller som inviterer bekjente til nettbutikken.

Du kan også kontinuerlig lansere nye produkter i nettbutikken din. Andre måter å øke trafikken til nettbutikken din inkluderer online-annonsering og gjennom SEO-strategier. Hvis du velger å annonsere på nettet, må du sørge for at beløpet du bruker er lavere enn inntekten fra nettbutikken.

Betalingsløsninger

Betaling kan for mange nettbutikkeiere være et smertepunkt fordi flere av dem ikke vet hvordan de kan skille mellom online betalingsleverandører og hvilke funksjoner de skal inkludere. Mange synes også at beslutningsprosessen er forvirrende, og med så mange betalingsleverandører på markedet kan hele prosessen bli overveldende.

Når du setter opp betalinger for nettbutikken din, er det første trinnet å bestemme hvilken leverandør du skal velge. Du har mange forskjellige alternativer, men vi anbefaler Klarna eller Bambora. Disse betalingsløsningene lar kundene dine blant annet betale senere, dele opp fakturaen eller direktebetaling med kort. Dette er også veldig kjente betalingsløsninger i Norge, som gjør at du får mer tillit når en kunde først besøker kassen.

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.