Det er fargen i logoen din som avgjør effekten

Selv om forskjellige grafiske elementer er nødvendig for å lage en attraktiv logo, er det fargen i logoen som avgjør effekten.

Fargen i logoen er så avgjørende at den kan påvirke tenking, reaksjoner og stimulere kroppslige hormoner. Det har en rekke betydninger som manifesterer seg i den naturlige verdenen. Farge graver dypere i menneskets psykologi enn man skulle tro, dermed kan du dra fordel av å utnytte og integrere det i logoen din. Nedenfor kan du lese om noen grunnleggende fargebetydninger for å finne den riktige fargen til din virksomhet. 

Fargen i logoen er det som avgjør effekten - Illeris AS

Rød – begeistring

Den varmeste av alle fargene, og den mest populære blant ekstroverter og menn. Rød er like intens som ild og så varm som blod. Rød skriker lidenskap, energi, kjærlighet og besluttsomhet. Det er grunnen til at mange land bruker denne fargen i flagget sitt. Som en effekt i menneskekroppen, øker rød menneskers metabolisme, øker blodtrykket, øker appetitten og øker respirasjonsfrekvensen. Rød er dynamisk og definitivt din farge hvis du ønsker å få folks oppmerksomhet – som er grunnen til at de fleste «kjøp nå» eller «klikk her» knappene over hele internett bruker fargen rød. 

Gul – optimisme 

Den livlige fargen gul – ofte assosiert med solskinn – handler om glede i verden. Det omfavner mennesker med varme, øker mental aktivitet og gjør oss muntre. Bruk denne fargen på samme måte som rød, til å få oppmerksomhet, men ikke overbruk den. For mye gult gjør folk utålmodige, og for lite gult gir negative følelser av usikkerhet, frykt, isolasjon og lav selvtillit. Så pass på at du bruker fargen gul på en balansert måte. 

Blå – tillit

Blå er fargen på havet og himmelen. En beroligende farge som kjærtegner hjertet ditt med fred, frihet, intuisjon og fantasi. Blå inspirerer oss også til å være lojale, være oppriktige, være trygge og være intelligente – det er derfor svært mange bedrifter benytter seg av blått. Fargen gir definitivt ro i kroppen, siden det bremser menneskets metabolisme. Pass allikevel på, fordi for mye blått trekker deg ned til melankoli, selvsentrering eller negativitet. 

Grønn – fredelig

Naturens favorittfarge. Grønn er et symbol på liv, nybegynnelse, sikkerhet, fruktbarhet og miljø. Grønt er også et statussymbol for penger, bank, ambisjon og rikdom. Ofte står grønn for manglende erfaring og kontinuerlig vekst. Det er unektelig at det har helbredende effekter for oss, både fysisk og følelsesmessig, og er kjent for å ha en beroligende effekt på menneskets syn. Siden grønn tar dominans i den naturlige verden, tar grønt mye plass i det menneskelige spekteret i øyet. Så det er en ideell bakgrunn for all slags design fordi det er synlig hvor som helst. 

Svart – prestisje

Svart er fraværet av farger, men det gir deg ikke fraværende følelser, snarere viser svart stryke, autoritet, raffinement og eleganse – til og med død, ondskap og aggresjon. Det er en bedriftsfarge og en prestisjetung farge. Svart øker selvtilliten, men er allikevel forbundet med tomhet. Så hvis du vil gi din logo en luft av mystikk og kraft, kan du stole på svart, bare vær sikker på designeren din, ellers kan logoen din blir forbundet med noe negativt. 

 

Husk at betydningen av en farge kan variere fra forskjellige land og kulturer. Hvilken betydning du kanskje vet om rødt kan ha en totalt annen oppfatning i andre deler av verden. Så sørg for at du har gjort litt forarbeid før du velger farge. 

Dersom du er usikker på hvilken farge du skal velge eller trenger hjelp til å designe en logo kan Illeris AS hjelpe deg! 

Trenger bedriften din ny nettside eller nettbutikk?

Send oss en melding med kontaktskjemaet nedenfor eller kontakt oss direkte for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Du kan nå oss på post@illeris.com eller ringe Marcus, vår kontaktperson, via 414 05 704.